Gieno Mientkiewicz

Drożdżowe racuchy z jabłkiem, bursztynem i bundzem


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4648

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka mąki

1 jajko

½ szklanki mleka

2-3 g drożdży

1 łyżeczka cukru

sól

3 jabłka

10 dag sera bursztyn

10 dag bundzu

Przygotowanie:

Podgrzać mleko, dodać cukier, drożdże i 2 łyżki mąki. Wymieszać, masa powinna być gęsta jak śmietana. Poczekać, aż zaczyn się podniesie. Dodać jajko, pozostałą mąkę, sól. Odczekać, aż ciasto ponownie ruszy. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, obrać i pokroić na grube plastry. Z bursztyna i bundzu wykroić plastry podobne wielkością do jabłkowych. Złożyć razem po jednym krążku jabłka i obu serów, obtoczyć w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

powrót

Podobne przepisy

Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Obzarciuch

postów: 8

15.10.2013 17:48

CYTUJ

polecam też mojeracuchy z jabłkami

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.