Piotr Przykaza

Dressing do sałatki cesarskiej


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Dressing do sałatki cesarskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 anchois

1 ząbek czosnku

5 kaparów

50 ml oliwy

20 kropli soku z cytryny

150 g majonezu

50 g parmezanu

 

Przygotowanie:

Zmiksować w blenderze anchois, czosnek, kapary z oliwa i sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko z majonezem. Dodać parmezan w proszku i wymieszać. Odstawić dressing na kilka godzin do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Chilli con carne
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Pieczona jagnięcina z czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Letnia sałatka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.