Ainsley Harriot

Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety ze świeżego dorsza

mąka do obtaczania

surowa słonina lub podgardle

pachwina czy tłusty boczek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Słoninę pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię i wytopić smalec. Kiedy skwareczki będą chrupiące, posypać dorsza solą i odrobiną pieprzu, obtoczyć w mące i ułożyć na patelni. Smażyć kilka minut z każdej strony, uważając, żeby nie przesuszyć ryby—ma być soczysta wewnątrz. Podawać filety posypane skwareczkami.

powrót

Podobne przepisy

Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.