Adam Chrząstowski

Dorsz zapiekany pod bekonowo - musztardowym chrustem


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Dorsz zapiekany pod bekonowo - musztardowym chrustem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g oczyszczonego fileta z dorsza (najlepiej polędwiczek)

150 g boczku wędzonego parzonego

4 łyżki musztardy gruboziarnistej

2 łyżki musztardy dijon

8 łyżek bułki tartej

4 łyżki siekanego koperku

2 cukinie

sól

pieprz

olej

 

Przygotowanie:

Dorsza przypraw i lekko obsmaż na patelni. Posmaruj musztardą dijon. Na patelni po obsmażaniu dorsza obsmaż pokrojony w kostkę boczek wytapiając z niego tłuszcz, ale nie rumieniąc zbytnio. W melakserze zmiksuj bułkę tartą i skwarki boczku razem z tłuszczem. Masę wymieszaj z musztardą gruboziarnistą i koperkiem i nałóż na wierzch ryby. Cukinię pokrój w cienkie długie paski, przypraw i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia. Na to ułóż dorsza. Piecz w piekarniku o temperaturze 190 stopni C przez ok. 15 minut. Podaj z cytryną.

powrót

Podobne przepisy

Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Pstrąg smażony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szaszłyk z dorsza i łososia z domowym sosem teriyaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorsz w sosie maślanym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Hiheat

postów: 5

20.07.2011 22:59

CYTUJ

szkoda że wideo nie działa...!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.