Andrzej Polan

Dorsz z salsą brokułową


Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Dorsz z salsą brokułową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g filetów z dorsza

ugotowany brokuł

czerwona cebula

łyżka kaparów

łyżka musztardy dijon

łyżka miódu

olej Kujawski z bazylią i cytryną

ocet winny do smaku

koperek

Przygotowanie:

Dorsza przygotuj na pergaminie, wystarczy delikatnie go skropić olejem, posolić, posypać pieprzem i usmażyć. Brokuły posiekaj bardzo drobno, dodaj, kapary, pokrojoną drobno cebulę, koperek. Z musztardy, miodu i odrobiny octu przygotuj sos i dodaj do salsy. Dokładnie wymieszaj i podaj do dorsza. Na koniec skrop danie olejem Kujawskim z bazylią i cytryną.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.