James  Martin

Dorsz miodowy


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Dorsz miodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3-4 białe cebule

2 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

4 łyżki płynnego miodu

świeży tymianek

świeży rozmaryn

świeże liście laurowe

2 grube filety z dorsza ze skórą

 

 

Przygotowanie:


Cebulę i czosnek kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Zmniejszamy ogień i szklimy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy miód, mieszamy i dusimy. Kiedy cebula i czosnek ładnie się zrumienią, przekładamy je do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu układamy warstwę ziół (całe liście i gałązki). Na tej „podściółce” kładziemy filety (skórą w dół), doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 st. C 12 do 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Wiązana ryba
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sola w sosie jagodowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Roberto30

postów: 3

05.01.2014 14:38

CYTUJ

dobry smak i aromat, super!!!!!!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.