James  Martin

Dorsz miodowy


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Dorsz miodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3-4 białe cebule

2 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

4 łyżki płynnego miodu

świeży tymianek

świeży rozmaryn

świeże liście laurowe

2 grube filety z dorsza ze skórą

 

 

Przygotowanie:


Cebulę i czosnek kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Zmniejszamy ogień i szklimy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy miód, mieszamy i dusimy. Kiedy cebula i czosnek ładnie się zrumienią, przekładamy je do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu układamy warstwę ziół (całe liście i gałązki). Na tej „podściółce” kładziemy filety (skórą w dół), doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 st. C 12 do 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz miodowy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyki z tuńczyka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Roberto30

postów: 3

05.01.2014 14:38

CYTUJ

dobry smak i aromat, super!!!!!!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.