Dorsz - danie w 15 minut

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Dorsz - danie w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filet z dorsza

2 plasterki czosnku

2 łyżki masła

1 szalotka

limonka

sok z 1 pomarańczy

białe wino półwytrawne

3 łyżki miodu

cynamon

 

 

Przygotowanie:


Natrzeć filet z dorsza solą, pieprzem i skórką z limonki. Podsmażyć na oliwie dodając dwa plasterki czosnku i odrobinę cynamonu. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekaną szalotkę, chwilę poddusić. Dodać sok z pomarańczy, białe wino oraz miód. Do gotowego sosu włożyć rybę, chwilę potrzymać na ogniu. Wyłożyć na talerz, polać sosem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.