Dorsz bałtycki z patelni

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Dorsz bałtycki z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 porcje (ok.150g) polędwicy z dorsza

3 duże ziemniaki

150 g szpinaku

150 g pomidorków cherry

3 plastry szynki parmeńskiej

4 ząbki czosnku

1 kawałek imbiru wielkości kciuka

2 szalotki

pęczek mięty

300 ml oliwy z oliwek

2 gałązki z tymianku

30 g masła

sól i pieprz

gałka muszkatołowa

 

 

Przygotowanie:


W celu wykonania oliwy miętowej wkładamy do Termomiksa pęczek mięty i rozdrabniamy ją. Następnie wolnym strumieniem dolewamy 175 ml oliwy. Wymieszane składniki miksujemy jeszcze przez 9 min. na poziomie 6, w temperaturze 35 stopni. Uzyskaną pulpę odsączamy za pomocą tetrowej pieluchy, aby pozbyć się stałych zanieczyszczeń.

powrót

skomentuj przepis

#Basso

20.12.2011 17:21


Bydgoszcz

CYTUJ

Bardzo fajny przepis, ciekawa propozycja na wigilijny stół.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.