Dorada z pieca faszerowana warzywami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Dorada z pieca faszerowana warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 spora dorada niewypatroszona

kawałek: marchewki

pora

selera

pietruszki

świeża bazylia i tymianek

kawałek papryczki chili

łyżka oliwy

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Doradę natnij po grzbiecie od głowy do ogona z dwóch stron kręgosłupa. Za pomocą nożyczek wytnij kręgosłup i delikatnie palcami go wyciągnij. Rybę przemyj w środku, wytrzyj i natrzyj solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa pokrój w drobne zapałki i wymieszaj z ziołami po czym nafaszeruj rybę. Gotową rybę owiń folią i wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni C na jakieś 15 min.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz w ziołowym jogurcie na duszonych warzywach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.