Dorada w liściach winorośli

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Dorada w liściach winorośli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dorada (około 400 g)

gałązka świeżego rozmarynu

pół ząbka czosnku

sól i pieprz

4-5 liści winorośli

100 ml czerwonego wytrawnego wina

 

 

Przygotowanie:


Doradę oczyszczamy z wnętrzności i myjemy pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Nadziewamy brzuszek rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Układamy liście winorośli na brytfannie, kładziemy rybę i owijamy w liście. Pieczemy doradę w piekarniku nagrzanym do temperatury 220º Celsjusza przez 20-25 minut. Na dwie minuty przez końcem polewamy czerwonym winem. Podajemy rybę skropioną oliwą extra vergine.

powrót

Podobne przepisy

Grillowana makrela z warzywnym wrapem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Troć faszerowana nadzieniem z pstrąga, warzyw i grzybów
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sardynki nadziewane z kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Parowany pstrąg
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.