Dorada w liściach winorośli

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Dorada w liściach winorośli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dorada (około 400 g)

gałązka świeżego rozmarynu

pół ząbka czosnku

sól i pieprz

4-5 liści winorośli

100 ml czerwonego wytrawnego wina

 

 

Przygotowanie:


Doradę oczyszczamy z wnętrzności i myjemy pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Nadziewamy brzuszek rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Układamy liście winorośli na brytfannie, kładziemy rybę i owijamy w liście. Pieczemy doradę w piekarniku nagrzanym do temperatury 220º Celsjusza przez 20-25 minut. Na dwie minuty przez końcem polewamy czerwonym winem. Podajemy rybę skropioną oliwą extra vergine.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.