Domowy sos habanero

Domowy sos habanero
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Wolny tydzień Chucka (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
12 papryczek habanero
6 obranych ząbków czosnku
2 cebule, obrane i przekrojone na pół
oliwa
sól
1 pęczek świeżej kolendry
1 filiżanka białego octu winnego

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy papryczki, czosnek i cebulę. Skrapiamy oliwą i doprawiamy solą. Pieczemy około 30 minut, aż się zrumienią. Przekładamy do blendera i miksujemy razem z kolendrą. Doprawiamy octem i solą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA