Domowy sos habanero

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Domowy sos habanero
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

12 papryczek habanero

6 obranych ząbków czosnku

2 cebule, obrane i przekrojone na pół

oliwa

sól

1 pęczek świeżej kolendry

1 filiżanka białego octu winnego



Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy papryczki, czosnek i cebulę. Skrapiamy oliwą i doprawiamy solą. Pieczemy około 30 minut, aż się zrumienią. Przekładamy do blendera i miksujemy razem z kolendrą. Doprawiamy octem i solą.

powrót

Podobne przepisy

Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.