Daria Ładocha

Domowy kisiel jabłkowy


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Domowy kisiel jabłkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l soku świeżo tłoczonego z jabłek

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 jabłka

Przygotowanie:

Zagotowujemy sok, dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w kilku łyżkach zimnego soku.
Gotujemy kilka minut, mieszając.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłka wrzucamy do kisielu, mieszamy i przekładamy do pucharków.
Smakuje na ciepło i na zimno!

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.