Domowy ketchup

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Domowy ketchup
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

800 g pomidorów z puszki, posiekanych

puszeczka przecieru pomidorowego

1 duża, posiekana cebula

240 ml octu z czerwonego wina

115 g cukru

120 ml oliwy

2 czubate łyżeczki gałki muszkatołowej

2 szczypty mielonego ziela angielskiego

2-3 liście laurowe

nieco soli i pieprzu

Przygotowanie:

Wlej wszystkie składniki do rondla, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż odparuje połowa, czyli przez ok. 45 minut. Zmiksuj na gładką masę blenderem ręcznym lub w mikserze albo robocie kuchennym.

powrót

Podobne przepisy

(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.