Iwona  Zasuwa

Domowe lemoniady


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci

odsłon: 4022

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka plasterków imbiru i 2 litry wrzątku

½ surowego buraka startego na tarce

sok z 4 surowych marchewek

sok z 2 pomarańczy

sok z 1 cytryny

pęczek pietruszki

syrop klonowy lub miód do smaku

Przygotowanie:

Czerwona lemoniada
Starte buraki zalej przegotowaną wodą i odcedź. Połącz z przestudzonym wywarem imbirowym, dodaj sok z cytryny oraz syrop klonowy do smaku.

Pomarańczowa lemoniada
Soki połącz w dowolnych proporcjach. Dolej przestudzony napar z imbiru i podawaj.

Zielona lemoniada
Zmiksuj natkę pietruszki z wodą oraz z przestudzonym wywarem imbirowym i sokiem z cytryny. Dodaj syrop klonowy lub miód, odcedź na sicie i podawaj.

powrót

skomentuj przepis

ana30

postów: 1

28.06.2016 10:38

CYTUJ

Wow

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.