Tomasz Deker

Domowe krówki z makiem


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 1372

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml śmietany kremówki

150 g cukru drobnego

65 g masła

1 łyżeczka maku

Przygotowanie:

Na patelni skarmelizuj cukier i wlej gorącą śmietankę. Do masy dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.