David w europie 2

przepisy z programów >>

Domowa salsa

Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

składniki i przygotowanie:


Składniki
3 duże grubo pokrojone dojrzałe pomidory
½ szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
½ szklanki żółtej papryki pokrojonej w kostkę
1 posiekana papryczka jalapeno
1 ząbek czosnku
miąższ z 2 obranych ze skórki i wyciśniętych limonek
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanych liści kolendry
2 łyżeczki pikantnego sosu
¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
sól

Przygotowanie
Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut przed podaniem.

© Emeril Lagasse

skomentuj przepis >>