Emeril Lagasse

Domowa salsa


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Domowa salsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 duże grubo pokrojone dojrzałe pomidory

½ szklanki cebuli pokrojonej w kostkę

½ szklanki żółtej papryki pokrojonej w kostkę

1 posiekana papryczka jalapeno

1 ząbek czosnku

miąższ z 2 obranych ze skórki i wyciśniętych limonek

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki posiekanych liści kolendry

2 łyżeczki pikantnego sosu

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

sól

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.