Emeril Lagasse

Domowa salsa

Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Domowa salsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


3 duże grubo pokrojone dojrzałe pomidory
½ szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
½ szklanki żółtej papryki pokrojonej w kostkę
1 posiekana papryczka jalapeno
1 ząbek czosnku
miąższ z 2 obranych ze skórki i wyciśniętych limonek
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanych liści kolendry
2 łyżeczki pikantnego sosu
¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
sól

Przygotowanie:


Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut przed podaniem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.