Emeril Lagasse

Domowa salsa


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Domowa salsa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 duże grubo pokrojone dojrzałe pomidory

½ szklanki cebuli pokrojonej w kostkę

½ szklanki żółtej papryki pokrojonej w kostkę

1 posiekana papryczka jalapeno

1 ząbek czosnku

miąższ z 2 obranych ze skórki i wyciśniętych limonek

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki posiekanych liści kolendry

2 łyżeczki pikantnego sosu

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

sól

Przygotowanie:


Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut przed podaniem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.