Ricardo Larrivee

Dip z nasion dyni


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania z dyni

Dip z nasion dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180 ml prażonych nasion dyni

1 ząbek czosnku

125 ml świeżo startego parmezanu

250 ml liści bazylii

umytych i osuszonych

430 ml jogurtu greckiego

¼ łyżeczki miodu

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W robocie kuchennym zmiksuj nasiona dyni, czosnek, parmezan i bazylię. Przełóż do miski. Wlej jogurt i miód, dosyp pieprz kajeński. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w małej, wydrążonej dyni.
Ten dip jest pyszny z surowymi warzywami, paluszkami grissini albo grzaneczkami z kurczakiem.

powrót

Podobne przepisy

Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.