Jacques Pépin

Dip z czerwonej papryki


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Dip z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: Około 1 ½ szklanki



Przygotowanie

Pokroić opiekaną czerwoną paprykę bez skórki na kawałki długości 2,5 cm w takiej ilości, aby uzyskać 1 szklankę. Wrzucić do malaksera. Dodać 2 łyżki ziarna słonecznikowego lub pestek dyni, ¼ szklanki twarożku homogenizowanego, 1 łyżkę oliwy oraz po ¼ łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Podawać z chrupiącymi paluszkami chlebowymi.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.