Anna Olson

Dip orzechowy


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Dip orzechowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ząbki czosnku

zmiażdżone

2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru

¼ łyżeczki chili w płatkach

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżka koncentratu pomidorowego

3 łyżki masła z orzechów nanercza (nerkowca)

3 łyżki sosu Hoi Sin

1 łyżeczka cukru

1 szklanka wody

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj w rondlu wszystkie składniki na średnim ogniu. Gotuj mieszając przez 5 min. Podawaj sos na ciepło albo w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

#QNjybaWCNkuhKHb

20.04.2012 06:51


CYTUJ

BEI5ej <a href="http://zygdpwkbkhrc.com/">zygdpwkbkhrc</a>, [url=http://hkaqsofimeco.com/]hkaqsofimeco[/url], http://bzmsprvbdeuu.com/, http://kavpaenfowto.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.