James  Martin

Dip anchoiade


Przepis z programu Na kolacji u arystokracji (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Dip anchoiade
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g filecików z sardeli

grubo posiekanych

4 ząbki czosnku

grubo posiekane

2 szalotki

grubo posiekane

1 łyżka czerwonego octu winnego

garść naci pietruszki

drobno posiekanej

150 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umieść w mikserze wszystkie składniki oprócz oliwy i pieprzu i włącz go. Powoli wlewaj do miksera cienkim strumieniem oliwę, aż uzyskasz gęsty sos. Przelej sos na patelnię i podgrzej go. Dopraw czarnym pieprzem i natychmiast podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Dip z białej fasoli i pistacji
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta z wędzonej makreli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.