Deser z żurawiną, jagodami i granatem

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

Deser z żurawiną, jagodami i granatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

szklanka mleka

4 łyżki serka mascarpone

jagody – garść świeżych lub 3 łyżki konfitury jagodowej

średni owoc granatu

drobno posiekane migdały (6 sztuk)

duża garść żurawiny



Przygotowanie:

Miksujemy wszystkie składniki. Konsystencja powinna być prawie piankowa, zadbajmy więc o duże obroty miksera. Żurawina, jagody i granat tworzą ciekawą kompozycję smakową. Sekretem jest nieprzyprawianie deseru np. cynamonem i niedosładzanie mieszanki. Smak broni się sam.



przepis nadesłała Monika Sonta

http://zmianaperspektywy.pl

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.