Deser z żurawiną, jagodami i granatem

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

Deser z żurawiną, jagodami i granatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

szklanka mleka

4 łyżki serka mascarpone

jagody – garść świeżych lub 3 łyżki konfitury jagodowej

średni owoc granatu

drobno posiekane migdały (6 sztuk)

duża garść żurawiny



Przygotowanie:

Miksujemy wszystkie składniki. Konsystencja powinna być prawie piankowa, zadbajmy więc o duże obroty miksera. Żurawina, jagody i granat tworzą ciekawą kompozycję smakową. Sekretem jest nieprzyprawianie deseru np. cynamonem i niedosładzanie mieszanki. Smak broni się sam.



przepis nadesłała Monika Sonta

http://zmianaperspektywy.pl

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.