Deser słodki finish - Łukasz Toczek

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser słodki finish - Łukasz Toczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Biszkopt Migdałowy:

6 białek

50 g cukru

150 g mąki migdałowej



Mus czekoladowy:

100 ml śmietany 36%

100 g czekolady

2 g żelatyny



Prażynki:

2 łyżki prażynek

1 łyżka pasty orzechowej

1 łyżka czekolady



Przygotowanie:

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.

Mus:

Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.

Prażynki:

2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.

Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.





powrót

Podobne przepisy

Rozmaite desery
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krokiety z jabłek z sosem jarzębinowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Śliwki pieczone pod migdałową pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.