Bożena Sikoń

Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową


Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 18190

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Pulpa jabłkowa:

1,5 kg jabłek

200 g cukru

cynamon

Calvados (do smaku)

 

Dodatki:

300 g śmietanki 36 %

200 g herbatników korzennych pokruszonych

10 herbatników w całości

Przygotowanie:

Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.


powrót

Podobne przepisy

Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Crepe suzettes
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#rena2002

17.05.2012 09:35


Wolbrom

CYTUJ

Pani Sikon to artystka. jest najlepsza.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.