Kuchnia+ poleca

przepisy z programów >>

Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową

Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Desery Desery

Deser jabłkowy z bitą śmietaną
odsłon: 14449

składniki i przygotowanie:




Pulpa jabłkowa:
1,5 kg jabłek
200 g cukru
cynamon
Calvados (do smaku)

Dodatki:
300 g śmietanki 36 %
200 g herbatników korzennych pokruszonych
10 herbatników w całości

Przygotowanie:
Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.

© Bożena Sikoń

skomentuj przepis >>

#rena2002

17.05.2012 09:35


Wolbrom

CYTUJ

Pani Sikon to artystka. jest najlepsza.