Bożena Sikoń

Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową


Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 18566

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Pulpa jabłkowa:

1,5 kg jabłek

200 g cukru

cynamon

Calvados (do smaku)

 

Dodatki:

300 g śmietanki 36 %

200 g herbatników korzennych pokruszonych

10 herbatników w całości

Przygotowanie:

Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.


powrót

Podobne przepisy

Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sułtański pudding ryżowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Biszkopty z owocami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#rena2002

17.05.2012 09:35


Wolbrom

CYTUJ

Pani Sikon to artystka. jest najlepsza.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.