Bożena Sikoń

Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową


Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser jabłkowy z bitą śmietaną

odsłon: 18025

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Pulpa jabłkowa:

1,5 kg jabłek

200 g cukru

cynamon

Calvados (do smaku)

 

Dodatki:

300 g śmietanki 36 %

200 g herbatników korzennych pokruszonych

10 herbatników w całości

Przygotowanie:

Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.


powrót

Podobne przepisy

Galaretka karmelowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

#rena2002

17.05.2012 09:35


Wolbrom

CYTUJ

Pani Sikon to artystka. jest najlepsza.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.