Bożena Sikoń

Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową

Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Deser jabłkowy z bitą śmietaną

odsłon: 16103

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Pulpa jabłkowa:
1,5 kg jabłek
200 g cukru
cynamon
Calvados (do smaku)

Dodatki:
300 g śmietanki 36 %
200 g herbatników korzennych pokruszonych
10 herbatników w całości

Przygotowanie:

Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.


powrót

skomentuj przepis

#rena2002

17.05.2012 09:35


Wolbrom

CYTUJ

Pani Sikon to artystka. jest najlepsza.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.