Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Składniki:

12 daktyli z Madagaskaru

115 g gorgonzoli

115 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w 12 długich plastrów

120 ml miodu

1 łyżka skórki z pomarańczy



Przygotowanie:

Delikatnie rozetnij daktyle i wyjmij pestki. Włóż kawałki sera, połącz połówki. Owiń każdego daktyla w plasterek szynki. Na małym ogniu rozgrzej miód i skórkę pomarańczową. Na teflonowej patelni smaż daktyle na średnim do dużego ognia. Ułóż po dwa daktyle na osobę na talerzyku i polej miodem. Pyszne!



© 2012 Natalie Stone

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.