Czulent

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska

Czulent
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg wołowiny na gulasz

6 dużych ziemniaków

6 cebul

3 marchewki

175 g pęczaku

2 liście laurowe

1 puszka fasoli białej (400 g)

1 puszka fasoli półksiężycowatej (400 g)

1 puszka fasoli borlotti (400 g)

350 g passaty (przecieru pomidorowego) lub puszka krojonych pomidorów (400 g)

2 łyżeczki brązowego cukru

2 jajka

sól i pieprz

1 l bulionu wołowego

woda

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Mięso pokro

powrót

Podobne przepisy

Rillettes
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony udziec jagnięcy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

nicachon

postów: 1

17.09.2014 22:22

CYTUJ

jajka wstawia się do czulentu i gotują się razem w potrawie. Chodziło o to aby danie trzymało ciepło do soboty. I przez to aby można było w tym dniu zjeść gotowany, treściwy posiłek.

Mnie tylko niepokoi stosunkowo krótki czas jak na gotowanie czulentu. W mojej ocenie to winno być z jakieś 12-14 godzin.

post edytowany 1 raz, ostatnio 17.09.2014 22:24

adampio

postów: 1

10.06.2012 13:03

CYTUJ

co ztymi jajami?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.