Annabel  Langbein

Czosnkowy bukiet warzyw


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Czosnkowy bukiet warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

12-18 oczyszczonych młodych marchewek

1 zielona pokrojona w plasterki cukinia

1 żółta pokrojona w plasterki cukinia

2 łyżki masła

2 drobno posiekane ząbki czosnku

skórka starta z połowy cytryny

2 garści groszku śnieżnego w strączkach

sól

trochę posiekanych ziół (natka pietruszki lub estragon)



Przygotowanie:

Marchewki i cukinie gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty. Odcedzić, włożyć z powrotem do garnka, dodać masło, czosnek, skórkę z cytryny i obsmażyć przez chwilę. Dodać groszek, wymieszać, przykryć i dusić kilka minut. Posolić, posypać ziołami, podawać.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Jajecznica billa
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.