Jennifer  Paterson

Czerwona papryka faszerowana bakłażanami


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Czerwona papryka faszerowana bakłażanami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 średnie bakłażany

3 łyżki oliwy z oliwek

1 duży drobno posiekany ząbek czosnku

sok z dużej cytryny

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól i świeżo mielony czarny pieprz

4 duże czerwone papryki

 

 

Przygotowanie:


Przygotuj puree z grillowanych bakłażanów (trzeba je piec aż skórka się zwęgli i zacznie złuszczać, wtedy miąższ jest miękki). Odstaw do przestygnięcia, a następnie usuń skórki, lekko je pocierając pod zimną wodą. Zmiksuj obrane bakłażany z oliwą z oliwek, a następnie dodaj czosnek, sok z cytryny, dwie łyżki posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz. Przełóż puree do miski. Przetnij papryki na pół

powrót

Podobne przepisy

Smażony camembert
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.05) fagioli all uceletto
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Orzotto z pęczaku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.