Malka Kafka

Czekoladowy budyń z chilli


Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 7225

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l mleka sojowego (może być waniliowe)

5 łyżek mąki kukurydzianej

4 łyżki cukru

cukier wanilinowy/naturalna wanilia

2 łyżki kakao 100%

1 papryczka chilli

orzeszki piniowe

rodzynki do ozdoby

 

Przygotowanie:

Zagotuj 0,75 l mleka sojowego z cukrem i wanilią. W 0,25 l wymieszaj dokładnie mąkę kukurydzianą i kakao. Do ugotowanego mleka dodaj szczyptę drobno posiekanego chilli i resztę mleka z mąką i kakao. Zagotuj do zagęszczenia. Wlej do salaterek, na wierzch dodaj prażone orzechy piniowe i parę rodzynek.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crepe suzette
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Domowe marshmallows
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Krokiety z jabłek z sosem jarzębinowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.