Jola Słoma

Czekoladowe kuleczki z kardamonem


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

odsłon: 3785

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

80 g ryżu preparowanego

1 łyżka kakao

6 łyżki mleka kokosowego

12 łyżeczek inuliny

1/2 łyżeczki kardamonu

wiórki kokosowe do obtaczania

 

Przygotowanie:

Łączymy kakao z inuliną oraz kardamonem. Dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, następnie łączymy z ryżem. Mieszamy i czekamy kilka minut aż masa zacznie kleić się z ryżem. Lepimy kulki zwilżonymi rękoma i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

powrót

Podobne przepisy

Kremowe curry warzywne
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Puree z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Feta grillowana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Nalewka

postów: 50

08.11.2013 18:53

CYTUJ

Czy na pewno biały preparowany ryż ma niskie IG / ŁG?
Ryż preparowany 95 / 79,89
Mleko kokosowe 40 / ?
Wiórki kokosowe ? / 24
Kakao 35 / 27,68

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.