Czekoladowe fondue

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

Czekoladowe fondue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 ml mleka sojowego albo migdałowego

50 ml cointreau albo frangelico

150 g posiekanej gorzkiej czekolady

pół filiżanki surowego kakao

świeże owoce

patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Mleko doprowadzić niemal do wrzenia. Wlać likier i wymieszać.
Czekoladę wymieszać z kakao. Zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Podawać z owocami nadzianymi na patyczki do szaszłyków.

powrót

Podobne przepisy

Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Quesadilla
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.