Czekoladowa bita śmietana

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Czekoladowa bita śmietana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

480 ml śmietany 35%

112 g posiekanej, gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Doprowadź śmietanę do wrzenia, zdejmij z ognia i dodaj czekoladę. Ucieraj aż się roztopi, będzie gładka i lśniąca. Schładzaj, aż stężeje. Wtedy ubij, aby była puszysta.

powrót

Podobne przepisy

Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.