Laura Calder

Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

180 g czekolady słodko – gorzkiej

1/2 szklanki orzechów makadamia lub prażonych orzechów laskowych

1/4 szklanki kandyzowanego imbiru

 

Przygotowanie:

Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj orzechy i imbir. Masę wylej na papier i wstaw do lodówki – niech stwardnieje. Podaj gościom całą czekoladową tablicę na desce. Pozwól im odnaleźć przyjemność w łamaniu tabliczki czekolady domowej roboty!

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.