Czebureki - wspaniałe pierogi z Krymu

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Pierogi i pierożki

Czebureki - wspaniałe pierogi z Krymu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

trzy szklanki maki pszennej

około szklanki ciepłej wody

trzy łyżki masła

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki cukru

 

 

Przygotowanie:


Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wyrabiamy. Jak już uzyska jędrna konstyntecję, robimy z ciasta kulę po czym odstawiamy je do miski, aby "odpoczęło". Mięso mieszamy ze sobą, dodajemy zmielony kmin, kolendrę oraz pieprz i sól oraz czosnek - wyrabiamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Cebulkę szklimy i dodajemy do farszu. Ciasto cienko rozwałkowujemy po czym wykrawamy z niego okregi - średnica talerzyka. Farsz kładziemy na połowę ciasta, kładziemy na nim plasterki pieczarek solimy, pieprzymy po czym zamykamy pieróg. Każdy pieróg smażymy na głębokim oleju. Można podać ze zwykłym sosem jogurtowo-czosnkowym.

powrót

Podobne przepisy

Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.30)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierożki z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Ravioli z karczochami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

skomentuj przepis

rubi

postów: 1

08.10.2015 14:15

CYTUJ

i to ma byc przepis? a gdzie farsz?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.