Cytryny kiszone w soli

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Cytryny kiszone w soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cytryny

sól morska

woda

 

 

Przygotowanie:


Cytryny umyć i wytrzeć. Przeciąć na 4 części, ale nie do końca. Nasypać do każdej 2 łyżeczki soli. Ciasno układać w słoju (wciskać). Polać sokiem z 1 cytryny, posypać solą. Zalać ciepłą wodą. Zamknąć szczelnie i odstawić w ciemne miejsce (do szafki, nie do lodówki) na 3-4 tygodnie. Używać do tażinu i do dekoracji.

powrót

Podobne przepisy

Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.