Cytrynowe magdalenki

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Cytrynowe magdalenki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g mąki

pół łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

150 g masła

125 g cukru

łyżeczka brązowego cukru

łyżeczka miodu

4 jajka

skórka z cytryny

 

Przygotowanie:

Natłuścić foremkę do magdalenek i wstawić do zamrażalnika. Rozgrzać piekarnik do 200°.
przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia. Roztopić masło i wmieszać do niego cukier i miód. Rozbełtać lekko jajka i wlać pomału do masy maślanej. Wmieszać mąkę i wyrobić na rzadkie ciasto. Wlać je do foremki i piec, aż ciastka wyrosną, staną się złociste na krawędziach i wypieczone, przez 10 - 12 min.

powrót

Podobne przepisy

Tarta orzechowo-figowa z serem brie i sosem gruszkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.31)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Grzybki kawowe
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort czekoladowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc. 16)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Napoleonki po włosku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.