Jan i Jakub   Kuroniowie

Ćwikła pana Reja


Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8863

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg buraków ćwikłowych

1 łyżeczka kminku

70 g świeżo utartego chrzanu

100 ml octu winnego

2 łyżki oleju

sól

cukier

 

Przygotowanie:

Buraki gotujemy lub pieczemy do miękkości. Ostudzone obieramy i kroimy w talarki lub trzemy na tarce. Układamy w szklanym naczyniu. Skrapiamy octem winnym, dodajemy utarty świeżo chrzan i sparzony kminek oraz niewielką ilość oleju. Doprawiamy cukrem i solą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni.

powrót

Podobne przepisy

Złoty dżem
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Rumtopf
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Marynowane grzyby
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.