Curry z ziemniaków i ciecierzycy

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Curry z ziemniaków i ciecierzycy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 ugotowane ziemniaki

3 pomidory

łyżka kminu rzymskiego

2 ząbki czosnku

1 cebula

strąk chili

3 cm imbiru

3 łyżki świeżej kolendry

1 puszka ciecierzycy



Przygotowanie:

Z chili, czosnku, imbiru i kminu rzymskiego robimy pastę. Przyprawy ucieramy w moździerzu, a następnie przesmażamy na patelni. Po chwili dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, pomidory i ciecierzycę. Dusimy kilka minut, by smaki się połączyły. Możemy dodać mleko kokosowe i liście curry. Gorący gulasz podajemy posypany natką świeżej kolendry.





powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.