Si King

Curry z ziemniaków i ciecierzycy z plackami puri


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z ziemniaków i ciecierzycy z plackami puri
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g ziemniaków

2 ½ szklanki wody

puszka ciecierzycy (odsączyć)

garść posiekanej kolendry albo trochę nasion kozieradki

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzany olej wrzucić jednocześnie przyprawy i ziemniaki. Podsmażać przez kilka minut, następnie wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą niemal miękkie. Dodać opłukaną i osączoną ciecierzycę. Gotować kolejne 3-4 minuty, dodać posiekaną kolendrę. W razie potrzeby dolać trochę wody — potrawa ma mieć półpłynną konsystencję.
Podawać z plackami puri (patrz: osobny przepis).

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z pomidorami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta primavera
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.