Curtis Stone

Curry z krabów błotnych


Przepis z programu Surfing po menu 3 (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia australijska

Curry z krabów błotnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kraby o wadze około 800 g każdy

1 łyżka oleju roślinnego lub arachidowego

1 pokrojony w kostkę pomidor

10 świeżych liści curry

1 łyżka sproszkowanego chili

280 ml mleczka kokosowego

 

 

Przygotowanie:


Kraby włożyć na 2 godziny do zamrażalnika, aby usnęły. Usunąć odnóża i zmiażdżyć skorupy wałkiem do ciasta. Zdjąć górną część pancerza. Wyjąć mięso, wypłukać wnętrzności i obmyć mięso pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć na pół.

powrót

Podobne przepisy

Mule
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.