Bill Granger

Curry z ciecierzycy


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z ciecierzycy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciecierzyca z puszki

czerwona cebula

olej

czosnek

świeży imbir

świeża papryczka chili

pomidorki koktajlowe

sok z cytryny

cukier

liście szpinaku

sól

 

 

Przygotowanie:


W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju posoloną cebulę pokrojoną w piórka. Imbir zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ząbki czosnku zgnieść i zdjąć skórkę. Pokroić papryczkę chili wraz z nasionkami. Imbir, czosnek i papryczkę rozgnieść w moździerzu lub drobno posiekać, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Odcedzić i opłukać ciecierzycę, wrzucić do garnka. Dodać kmin rzymski i kurkumę. Dołożyć kilka pomidorków koktajlowych. Gotować kilka minut aż pomidorki zmiękną. Dodać sok z cytryny i cukier. Włożyć kilka liści szpinaku, wymieszać i zdjąć z ognia.

powrót

Podobne przepisy

Kopytka z kurkami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Curry z ciecierzycy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.