Bill Granger

Curry z ciecierzycy


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z ciecierzycy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciecierzyca z puszki

czerwona cebula

olej

czosnek

świeży imbir

świeża papryczka chili

pomidorki koktajlowe

sok z cytryny

cukier

liście szpinaku

sól

 

 

Przygotowanie:


W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju posoloną cebulę pokrojoną w piórka. Imbir zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ząbki czosnku zgnieść i zdjąć skórkę. Pokroić papryczkę chili wraz z nasionkami. Imbir, czosnek i papryczkę rozgnieść w moździerzu lub drobno posiekać, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Odcedzić i opłukać ciecierzycę, wrzucić do garnka. Dodać kmin rzymski i kurkumę. Dołożyć kilka pomidorków koktajlowych. Gotować kilka minut aż pomidorki zmiękną. Dodać sok z cytryny i cukier. Włożyć kilka liści szpinaku, wymieszać i zdjąć z ognia.

powrót

Podobne przepisy

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Tapas z ciecierzycy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.