Curry z brukwi

Curry z brukwi
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W moździerzu lub blenderze zmielić wszystkie składniki masali.
Brukiew obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dnie garnka podsmażyć 3 łyżki masali, dodać brukiew i smażyć 5 - 8 minut.
Pokroić pozostałe warzywa, dodać do brukwi i smażyć kolejne 5 - 8 minut. Po tym czasie wlać mleczka kokosowe, dodać sól i gotować przez 15 - 20 minut do czasu, aż brukiew będzie miękka.
Podawać w głębokiej miseczce z kaszą pęczak.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA