Curry warzywne

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry warzywne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

świeży imbir

czosnek

pomidory

chili

kurkuma

gotowa mieszanka masala pav bhaji (chilli

mielony kmin rzymski

mielona kolendra i kurkuma)

kalafior

ziemniaki

zielony groszek

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać imbir i czosnek, smażyć przez chwilę. Następnie wrzucić pokrojone w kostkę pomidory. Dodać chili, kurkumę oraz masalę. Możemy użyć gotowej masali albo zmieszać składniki sami. Dodać różyczki kalafiora, groszek i ugotowane ziemniaki. Podgrzewać jeszcze pięć minut.

powrót

Podobne przepisy

Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bakłażany duszone w pomidorach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Minizapiekanki z ziemniaków
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.