Curry jagnięce z bakłażanem

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Curry jagnięce z bakłażanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek udźca jagnięcego z kością

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 ząbki czosnku

2 i pół centymetrowy kawałek imbiru

cebula

1 łyżeczka cukru

półtorej łyżki curry

1 łyżeczka soli

1 duży bakłażan

 

 

Przygotowanie:


Wyciąć z mięsa cały tłuszcz i pokroić je w poprzek włókien. Rozdrobnić w moździerzu czosnek, imbir i cebulę i przyrumienić na rozgrzanym oleju. Wrzucić mięso z kością. Dodać cukier, curry i sól, zalać wodą i dusić trzy kwadranse. Dziesięć minut przed końcem duszenia wrzucić bakłażana przekrojonego na cztery części.

powrót

Podobne przepisy

Pilaw z wątróbką drobiową i migdałami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażona mielona wołowina, ziemniaki w mundurkach, sos pomidorowy
Jamie  Oliver
Przepis z programu 30 minut Jamiego (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Jogurtowe curry z kurczakiem
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.