Curry jagnięce z bakłażanem

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Curry jagnięce z bakłażanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek udźca jagnięcego z kością

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 ząbki czosnku

2 i pół centymetrowy kawałek imbiru

cebula

1 łyżeczka cukru

półtorej łyżki curry

1 łyżeczka soli

1 duży bakłażan

 

 

Przygotowanie:


Wyciąć z mięsa cały tłuszcz i pokroić je w poprzek włókien. Rozdrobnić w moździerzu czosnek, imbir i cebulę i przyrumienić na rozgrzanym oleju. Wrzucić mięso z kością. Dodać cukier, curry i sól, zalać wodą i dusić trzy kwadranse. Dziesięć minut przed końcem duszenia wrzucić bakłażana przekrojonego na cztery części.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.