Rick Stein

Cullen skink


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Wschodnia Szkocja i połów łupaczy (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Cullen skink
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z łupacza

masło

duża słodka cebula

pełnotłuste mleko

ziemniaki

morska sól

pieprz

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni stopić masło i zeszklić pokrojoną w kostkę dużą, słodką cebulę. Gdy zmięknie, dolać mleko, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować, dopóki ziemniaki nie zmiękną. Dodać filety z łupacza i gotować w mleku około 4 minut. Wyjąć rybę, podzielić na małe kawałki zdrapując z filetów skórę i wyjmując ości. Włożyć kawałki ryby z powrotem do zupy. Posolić, dodać świeżo mielony pieprz i dużą garść pokrojonej zielonej pietruszki. Delikatnie wymieszać i nalewać do głębokich talerzy. Udekorować posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Śledź z patelni z sałatką tabuleh i sosem tahini
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Zapiekanka z suszonego dorsza
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.