Rick Stein

Cullen skink


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Wschodnia Szkocja i połów łupaczy (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Cullen skink
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z łupacza

masło

duża słodka cebula

pełnotłuste mleko

ziemniaki

morska sól

pieprz

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni stopić masło i zeszklić pokrojoną w kostkę dużą, słodką cebulę. Gdy zmięknie, dolać mleko, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować, dopóki ziemniaki nie zmiękną. Dodać filety z łupacza i gotować w mleku około 4 minut. Wyjąć rybę, podzielić na małe kawałki zdrapując z filetów skórę i wyjmując ości. Włożyć kawałki ryby z powrotem do zupy. Posolić, dodać świeżo mielony pieprz i dużą garść pokrojonej zielonej pietruszki. Delikatnie wymieszać i nalewać do głębokich talerzy. Udekorować posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz marynowany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sandacz w szuwarach z śmietanowym chrzanem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.