Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą

Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ściąć ogonki cukinii, a następnie wydrążyć miąższ.
Wymieszać ryż, soczewicę, orzeszki, rodzynki, sumak, sól, tymianek, natkę pietruszki i skórkę z cytryny. Dodać wydrążony miąższ cukinii.
Małą łyżką albo palcami nadziać cukinie przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać bulionem, pomidorami i wsypać szafran.
Piec w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawać z cząstkami cytryny i natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA