Crumble z rabarbarem dla początkujących

Crumble z rabarbarem dla początkujących
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery wegańskie

Składniki:

  • Nadzienie:
  • 1 kg rabarbaru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 70 g brązowego cukru
  • 100 g śliwek kalifornijskich
  • 1 laska wanilii
  • whiskey
Kruszonka:
Do podania:
  • kokosowa śmietanka z wanilią i cukrem pudrem

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Pokroić rabarbar w kostkę, w dużej misce zmieszać z mąką i cukrem.
Zmiksować w blenderze wszystkie składniki na kruszonkę.
Naczynie do tarty wyłożyć rabarbarem, następnie posypać równomiernie gotową kruszonką. Piec przez około 25 minut. Podawać z jogurtem owsianym, śmietaną albo lodami.








 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA