Crostini Tuscani

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Crostini Tuscani
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

kromka bagietki i tost

95 g świeżych wątróbek z kurczaka

60 g żółtej cebuli

30 ml brandy

30 g masła

30 g natki

60 ml oliwy

sól i pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Pokrój cebulę w plastry, smaż na patelni na oliwie, aż będzie złocistobrązowa, dorzuć wątróbki. Powiększ płomień, smaż przez kilka minut, wlej brandy, odparuj alkohol. Przełóż do robota kuchennego, dodaj masło, korzystając z funkcji pulsowanie zmiksuj drobno. Dodaj natkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gdy wystygnie, podawaj na grzankach.



© 2012 Fabrizio Carro





powrót

Podobne przepisy

Placek z gulaszem wołowym z cynaderkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Duszone mięso po irlandzku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.