Annabel  Langbein

Croque monsieur


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Croque monsieur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 grubych kromek chleba na zakwasie

trochę masła do posmarowania

4 łyżki musztardy ziarnistej

450 gramów szynki w plasterkach

300 gramów startego sera gruyere

1 gruszka, z wyciętym gniazdem nasiennym, pokrojona w cienkie plasterki

sól i mielony, czarny pieprz

Przygotowanie:

Chleb posmarować masłem, ułożyć nieposmarowana stroną do góry. Posmarować musztardą, obłożyć szynką, serem i plasterkami gruszki. Doprawić do smaku, przykryć drugą kromką , posmarowaną masłem stroną o góry. Smażyć na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, aż chleb się zrumieni, a ser roztopi (około 5 minut).

powrót

Podobne przepisy

Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.