Congee z grzybami shiitake i gomashio

Congee z grzybami shiitake i gomashio
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryż kilkakrotnie opłukać, zalać wodą i odstawić na całą noc. Odcedzić.
Do garnka o grubym dnie wlać 500 ml wody albo bulionu. Dodać ryż, grzyby i imbir. Gotować na małym ogniu przez 2 godziny mieszając co jakiś czas. Powinna powstać gęsta zupa. Jeśli trzeba, w trakcie gotowania dolać trochę wody.
Przed podaniem wlać ocet i posypać zupę gomashio.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA