Gary  Mehigan

Confit z tuńczyka


Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia australijska

Confit z tuńczyka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg surowego tuńczyka

10 g soli morskiej

szczypta świeżo zmielonego

czarnego pieprzu

30 g imbiru

20 g suszonej kolendry

1 cytryna

500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

10 plasterków papryczek chilli

5 małych listków laurowych

5 gałązek rozmarynu

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rybę w 5 cm kostkę. Obrać imbir i pokroić w grube plasterki. Przekroić cytry

powrót

Podobne przepisy

(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.