Confit z tuńczyka

Confit z tuńczyka
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia australijska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 1 kg surowego tuńczyka
  • 10 g soli morskiej
  • szczypta świeżo zmielonego
  • czarnego pieprzu
  • 30 g imbiru
  • 20 g suszonej kolendry
  • 1 cytryna
  • 500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 10 plasterków papryczek chilli
  • 5 małych listków laurowych
  • 5 gałązek rozmarynu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić rybę w 5 cm kostkę. Obrać imbir i pokroić w grube plasterki. Przekroić cytry

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA